Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 15. august 2006 kl 22.20 Seks fot under

Den usynlige kvinnen

Nate (Peter Krause) og Claire (Lauren Ambrose) får stadig nye utfordringer i
Nate (Peter Krause) og Claire (Lauren Ambrose) får stadig nye utfordringer i "Seks fot under" (Foto: Warner bros)
Brødrene Nate og David blir begge utfordret på kjærlighetsfronten, men på svært forskjellig måte.

David har et lovende forhold til forsvarsadvokaten Ben Cooper, men det hele går i vasken når Keith dukker opp og vil ha trøst etter å ha drept en mann i tjenesten. Nates forhold til Brenda tar en uventet vending da hun plutselig frir.

Ensom
Ruth blir uvanlig opptatt av en død kvinnes liv. Det viser seg at hun ikke hadde noen slektninger og ingen venner. Det virker som om kvinnen var usynlig mens hun levde.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2)
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt Hilde Ljøen, 23 04 72 36