Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mars 2010 kl 20.10 Himmelblå

Intime avsløringer på Ylvingen

Roy (Hallvard Holmen) oppdager at intime detaljer fra hans forhold med Rakel er beskrevet i boken hennes. På en liten øy med få innbyggere er det ikke så lett å anonymisere de man skriver om… Foto: Liv Ask / NRK
Roy (Hallvard Holmen) oppdager at intime detaljer fra hans forhold med Rakel er beskrevet i boken hennes. På en liten øy med få innbyggere er det ikke så lett å anonymisere de man skriver om… Foto: Liv Ask / NRK
Rakel debuterer som forfatter, og boka har fått tittelen "Ingen er en øde øy". Her skriver hun om sine klienter, som alle er anonymisert. Likevel opplever Roy at folk fniser når de ser ham…

Roy har ikke lest boka og skjønner ikke helt den store interessen, før en nysgjerrig lokalavisjournalist kommer med intime detaljer fra hans forhold til Rakel.

Roys hemmelighet
Roy skjønner han at han står godt plassert i gapestokken, og når han endelig får fordypet seg i boken selv, blir han rasende og konfronterer Rakel.

Nye beboere på øya
I mellomtiden har Terje funnet seg godt til rette på Ylvingen. Han koser seg med Robin og har god kjemi med Roland. Når han får tilbud om å flytte inn i andre etasje hos Roland, er det lite som taler imot en slik ordning – annet enn Marit.
På skolen er det også klart for store forandringer. Thomas og Stina, et ungt svensk par, skal undervise barna, og de slår seg ned på Ylvingen med datteren Malin. De har store planer: Nesten all undervisningen skal foregå ute i naturen!

Varme følelser på fastlandet
Iris får ikke med seg noe av dette, hun trives på hybelen sin og har fått øynene opp for Gaute, en kjekk og hyggelig gutt som er et godt hakk eldre enn henne. De to kommer godt overens – men er de varme følelsene kjærlighet eller vennskap?

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg, Audny C. Øiamo-Holsen, Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice