Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. november 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 12. november kl 21.15
Bokbadet (9:14)

I badet med John Le Carré

I Bokbadet på Rockefeller i Oslo byr Anne Grosvold på møter med den ene store forfatteren etter den andre. I kveld er det klart for møtet med John Le Carré, og utgangspunktet er naturligvis hans siste bok, \"Single & Single\".
Helt siden John Le Carré debuterte i 1963 med \"Spionen som kom inn fra kulden\", har det praktisk talt vært opplest og vedtatt at han har stilt i en annen og høyere divisjon enn sine kolleger.
Det heter seg at han har tilført spionromanen dikteriske kvaliteter, han har menneskeliggjort og avmystifiser og han har skapt levende mennesker istedenfor klisjéer. Han er også primas blant den kalde krigens kronikører.

\"Single & Single\"
Romanen handler om forholdet mellom far og sønn. Sønnen er hederlig, faren er en skurk, for øvrig som hentet ut av John Le Carrés eget liv.
I \"Single & Single\" forråder sønnen faren, for deretter å tilgi og redde ham. Det finnes også en svigersønn som forråder en annen sentral person i boken. Firmaet \"Single & Single\", ledet av den karismatiske Tiger Single, tilbyr russiske nyrike gode råd og tjenester, ved blant annet å hvitvaske profitt høstet på narkotika- og våpenhandel.
Oliver er Tigers sønn. I begynnelsen går han sin far til hånde, enda han vet at det de driver med er ulovlig. Omsider tar samvittigheten overhånd, og han henvender seg til tollvesenet, hvor han får kontakt med Nat Brock.
Brock er nestkommanderende i en operasjonsgruppe som først og fremst ønsker å ramme korrupsjonen blant britiske tjenestemenn i havnevesen, toll og politi, samt anløpne bankfolk og råtne advokater.

NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (vi scanpix/internett)
John Le Carré er i badet med Anne Grosvold (NRK-foto: Ole Kaland)
Egenprodusert bokprogram
Ved Einar Aaskerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

\0\0\0