Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 26. januar 2010 kl 20.45 Blod, svette og hurtigmat

Tunfisk på menyen

I denne dokumentarserien lærer seks ungdommer om hurtigmatproduksjon på den harde måten. I kveld opplever de tunfiskindustrien. (Foto: BBC)
I denne dokumentarserien lærer seks ungdommer om hurtigmatproduksjon på den harde måten. I kveld opplever de tunfiskindustrien. (Foto: BBC)
I England spises det over en milliard bokser med tunfisk årlig. Boksene selges både gjennom vanlig dagligvarehandel og hurtigmatrestauranter. I kveldens episode får de britiske ungdommene oppleve den fattige tunfiskindustrien i Indonesia.

Ungdommene må leve i enkle kår og jobbe fra tradisjonelle trebåter i den sterke varmen. For noen av dem blir dette hard kost.


Om serien
I Storbritannia kan man få hurtigmat til under femtilappen. Men hvor kommer egentlig denne maten i fra, hvordan er den tilberedt og til hvilken pris?

Seks unge konsumenter av hurtigmat blir ført inn i en verden de vet lite om. I en måned skal de jobbe på hvert eneste steg av hurtigmatproduksjonen. Helt fra dyrkestadiet til det ligger klart på tallerkenen.

Samtidig skal de leve sammen med de underbetalte arbeiderne i fattigslige kår og overleve på en lav lønn. De får også et innblikk i hvordan produksjonen ødelegger det lokale samfunn og kultur. Målet med sjokkterapien er å vise ungdommene hurtigmatens bakside.

Dokumentaren er i fire deler og hver episode har ulik hurtigmatrett på menyen.

Britisk dokumentar i fire deler
Original tittel: Blood, sweat and takeaways
Produsert: BBC
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900