Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. desember 2000 kl 23.05 Sangen om Bosa

Sangen om Bosa (t)


NRK2 fredag 29. desember kl 23.05
Sangen om Bosa

Tornerosebyen på Sardinia

En gang var Bosa med sine 9.000 innbyggere en driftig håndverks- og handelsby. Nå er der ingen industri, men arbeidsløshet. Kveldens danske dokumentarfilm handler om livet i den lille, fattige byen på middelhavsøya Sardinia.

Filmen har et rolig og behagelig tempo som passer til vindyrkernes, fiskernes og nonnenes nøysomme og slitsomme, men meget harmoniske livsrytme. Gjennom nærbilder av værbitte ansikter kommer vi tett inn på den sjarmerende tornerosebyens mennesker.

De forteller levende og underholdende om sin tilværelse i den pittoreske byen, der arbeidsløsheten har virket lammende i en årrekke. Selv om utviklingen passerer utenom dem, er sardinierne et muntert folk med sans for gode historier og festing.

Vi besøker det lokale klosteret der 15 nonner driver et trykkeri. Dessuten får vi oppleve byens herrekor som har eksistert i 50 år, og den lokale radiostasjonen.

Filmen fikk 1. pris for beste dokumentar ved Odense Filmfestival International 1998.

NRK2 fredag kl 23.05

Dansk dokumentarfilm
Regi: Ulla Boje Rasmussen
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilder
1. Tavernasjefen er en sentral person i den lille italienske byen Bosa. (Foto: Ulla Boje Rasmussen).

2. Kveldens danske dokumentarfilm handler om livet i den lille, fattige byen Bosa på middelhavsøya Sardinia. (Foto: Ulla Boje Rasmussen).

3. En av de 15 nonnene på det lokale klosteret i Bosa. (Foto: Ulla Boje Rasmussen).