Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. oktober 2006 kl 20.00 Kvitt eller dobbelt

Ung ekspert på KLM

Knut Lystad, Lars Mjøen og Trond Kirkvaag er fagdommere når Ådne Feiring tester sine kunnskaper om KLM. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Knut Lystad, Lars Mjøen og Trond Kirkvaag er fagdommere når Ådne Feiring tester sine kunnskaper om KLM. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ådne Feiring (16) fra Oslo har vært fan av humortrioen KLM i mange år. Så hva er vel mer naturlig enn at nettopp Kirkvaag, Lystad og Mjøen stiller som fagdommere når Ådne skal teste sine kunnskaper?

Ådne Feiring er ny kandidat i kveldens Kvitt eller dobbelt. Ådne har i en årrekke vært tilhenger av KLM-trioens humor, og satser på at kunnskapen han har tilegnet seg holder til 48 000 kroner.

Men det er et stort emne Ådne skal vite mye om; Lystad, Mjøen og Kirkvaag startet sitt samarbeid allerede i 1976 med TV-serien "Nynytt". Siden har de moret norske seere i 30 år med karakterer som Grove Selvmål fra "Skai-TV" og Fjærte Indre-ytre fra "Fjærnsynet" og mange, mange flere.

Stalin og Steinfeld
En annen kandidat som også er et nytt bekjentskap i kveld, er Nils Alexander Bjeren (15) fra Vormsund. Nils Alexander har valgt Stalin som sitt emne, og i studio stiller NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld som fagdommer.

Hans-Wilhelm Steinfeld har vært korrespondent i Moskva og på Balkan i mange år og vært sjef for Dagsrevyen.

Om programmet
I 12 programmer denne høsten vil vi møte unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no