Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. oktober 2004 kl 16.03 VG-lista Topp 20

Bli med og lag en popstjerne!

Vil tv-seerne greie å lage en popstjerne av Glenn Kristian Olstad? (Foto: Ole Kaland, NRK)
Vil tv-seerne greie å lage en popstjerne av Glenn Kristian Olstad? (Foto: Ole Kaland, NRK)
I kveld starter VG-lista Topp 20 den nye serien "Eksperimentet", der seerne blir manager for en ukjent artist. Gjennom ti episoder skal den 25-årige Hamar-gutten Glenn Kristian Olstad forsøke å bli popstjerne ved hjelp av tv-seerne. Målet er å få en listeplassering på VG-lista Topp 20.

Hvor ofte har du sittet foran tv-apparatet, sett på en artist og tenkt: Hva i all verden er det han har på seg? Hva var det han tenkte da han klippet seg? Og hvorfor i all verden synger han den kjipe låten?

Popbransjen består ikke bare av artister. Den er full av produsenter, stylister, designere, fotografer, sminkører og frisører, som lever av å fortelle popstjerner - og de som vil bli popstjerner - hva de tror folk liker og som bestemmer hvordan artistene skal ta seg ut.

Du bestemmer alt
Nå gir Topp 20 seerne makten over en helt vanlig person og lar dem styre karrieren hans de neste to månedene. Alt du trenger er en mobiltelefon og en oppfatning om hva som skal til for å få en vanlig gutt fra Hamar inn på VG-lista.

I hver episode får seerne tre alternativer der de skal stemme på artistnavn, låtvalg, hår og styling, platecover og så videre. Til og med hvem Glenn skal date er opp til seerne. I hver sending kommer en ekspert i studio for å snakke om de enkelte temaene. Lydverkets Mona B. Riise starter opp 1. oktober med temaet artistnavn.

Om Glenn
Forsøkskaninen i prosjektet, Glenn Kristian Olstad, er 25 år, singel, og har bakgrunn som hockeyspiller på juniorlaget til Storhamar og karaokevert i Hamar. Han har jobbet som assistent i NRK siden 2000, først i Sporten og siden 2002 i Topp 20.

Målet er ut utgi en singel i den sjuende uka, i slutten av november. I begynnelsen av desember får vi vite om seerne har greid å skape en stjerne – med plassering på hitlisten.

Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
Programleder: Nicholas E. Carlie
Prosjektansvarlig: Sveinung Stoveland
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Blir også sendt 2. oktober (NRK2)


LENKER
  • Les mer