Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. mai 2003 kl 23.20 Festnachspiel

Fra Festspillene i Bergen 2003

Anne Sofie von Otter er festspillmusiker i år. (Foto: Festspillene)
Anne Sofie von Otter er festspillmusiker i år. (Foto: Festspillene)
I tre programmer vil programleder Arild Erikstad rapportere fra årets festspill i Bergen. Det blir mye musikk, samt reportasjer fra små og store begivenheter fra festspillbyen.

I kveld befinner Erikstad seg i foajeen i Grieghallen for å feire åpningen av Festspillene.

Han har blant annet med seg artister som festspillmusiker Anne Sofie von Otter og hele Bergens – og Norges – duo, brødrene Bård og Håvard Ylvisaker, bedre kjent som Ylvis.

Finalen i Rikskonsertenes Intro-klassisk 2003-2005-konkurranse pågår under Festspillene, og i kveld blir det møte med noen av finalistene. Vinneren(e) blir presentert i programmet 25. mai.

Fredag 23. mai
Kveldens hovedgjest er Leif Ove Andsnes, men vi får også møte felespilleren Nils Økland. Nattjazzen arrangeres samtidig med Festspillene, og har vært en uavhengig, parallell festival i 31 år. Arild Erikstad møter Tord Gustavsen Trio, og prater med lederen for Nattjazzen.

Søndag 25. mai
I kveld skal vi møte Bobby McFerrin som kommer rett fra konsert i Grieghallen med sitt Voicestra. David og Julie Coucheron stikker også innom, og vinneren(e) i Rikskonsertenes Intro-klassisk 2003-2005 blir presentert. Årets sendinger fra Bergen avlsuttes med "Festspill-Rap" av og med Else Michelet.

Egenprodusert kulturreportasje fra Kulturavdelingen, NRK
Programleder Arild Erikstad
Prosjektleder Arvid Esperø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83