Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 4. januar kl 19.00 Trio - Odins Gull

Ikke lenger alene om jakten


Trioen Nora, Simen og Lars har funnet ut at fire steinplater og en medaljong sammen danner et skattekart som viser hvor Odins Gull er gjemt. Men det viser seg raskt at de ikke lenger er alene om å jakte etter skatten.

Samtidig må trioen hjelpe til med å lete etter en gutt i klassen som har rømt hjemmefra. De klarer å finne den ene steinplata, men oppdager så at en av de andre steinplatene er blitt stjålet.

Om serien
Endelig har den skandinaviske krimbølgen kommet til det norske barne- og ungdomsuniverset. Heseblesende action og nervepirrende krim blandet med eventyrdrama i spektakulær natur er hva vi får i "Trio - Odins Gull". Ingrediensene er mange og tempoet høy i den nye, norske serien, hvor tre ungdommer jakter på en verdifull gullskatt fra vikingtiden.

Et gammelt sagn om en gullskatt fra vikingtiden er utgangspunktet for første sesong. Til tross for at utallige skattejegere har forsvunnet i sitt forsøk på å finne Odins Gull, setter de tre vennene Nora, Lars og Simen i gang med en forrykende skattejakt rundt fjellbygda Skjåk. Pågangsmot, kløkt og fysiske ferdigheter veier opp for deres unge alder. I tillegg er Lars, som er bundet til rullestol etter en ulykke, et teknologisk vidunder med usedvanlige kunnskaper om data og hacking, noe som gir trioen en stor fordel. Men de er ikke alene. Hensynsløse skattejegere skjuler seg i nærmiljøet.

Hvem er hvem i "Trio – Odins Gull":
Nora (Naomi): Nora (12) kommer flyttende til Skjåk fra storbyen og sliter med et sterkt temperament som ikke alltid lar seg temme. Hun er modig, rettferdighetssøkende og blir seriens heltinne, men bak seg har hun en komplisert familiehistorie som gjør det vanskelig for henne å akseptere seg selv.

Simen (Oskar): Trioens mest energiske karakter er Simen (11), en outsider slik som de andre. Han våger å gå veier ingen andre våger.

Lars (Bjørnar): Lars (12) er et stort datageni med enorm interesse for skattejakt, men han er også preget av at han er bundet til rullestolen etter en ulykke i 6-årsalderen.

Besten (Reidar Sørensen): Besten er hovedkarakterenes gode hjelper og Noras bestefar. Han er bygdas lensmann og er imponert av sine unge «kolleger».

Norsk actionserie i 10 deler
Produksjonsselskap: NordicStories og Fabelaktiv
Utøvende produsenter: Rune H. Trondsen og Arild Halvorsen
Regi: Atle Knudsen
Forfattere: Morten Hovland og Trond Morten Venaasen
Foto: Odd Reinhardt Nicolaysen
Med: Naomi (Nora), Oskar (Simen), Bjørnar (Lars), Reidar Sørensen (Besten), Ibrahim Lajqi (Sasha), André Eriksen (Tom), Thea Bay (Julie) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien , tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00.