Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. februar 1999 kl 23.15 Kuhmos kammermusikkfestpill 1998

Kuhmos kammermusikkfestpill 1998 (t)

NRK1 søndag 28. februar kl 23.15
Kuhmos kammermusikkfestspill 1998

Arnested for kammermusikk
Kammermusikkfestivalen i Kuhmo er en årlig internasjonal begivenhet. Den er blitt et begrep fordi den samler utøvere fra svært ulike musikkmiljøer. Kveldens dokumentar viser glimt fra fjorårets festival, den 29. i rekken, ut fra tre ulike perspektiver.
Vi møter den kunstneriske lederen gjennom mange år, musikeren Seppo Kimonen, en ung debutant og en innbygger som pleier å hjelpe til under festivalen.
Kammermusikkfestivalen i Kuhmo er en tradisjonsrik fargeklatt i sommerens Kuhmo. Vi får se hvordan festivalen, arbeidet og musikken passer inn i lokalbefolkningens hverdag.
Hva får den kunstneriske lederen og cellisten Seppo Kimanen ut av Kuhmo, og hvordan ser en ung debutant på festivalen?
Dokumentaren gir en humoristisk opplevelse av arrangementet med mange fyldige opptak også av den musikken som framføres.
I fjor sommer hadde festivalen med til sammen 90 konserter, fem temaer, blant annet om det romantiske Paris og det glade Rio.

Ukommersiell
Kuhmo har vært et arnested for kammermusikk og morgendagens ensemble siden Seppo Kimanen la sin musikkfestival dit for første gang i 1971. Med årene er festivalen blitt en internasjonal begivenhet, fri for det tradisjonelle kommersielle presset. Til byen uten jernbane og flyplass kommer topputøvere og publikum fra hele verden. Lenge var den en bro mellom Vesten og musikklivet i det gamle Sovjetunionen.

Pågangsmot
Nøkkelen til suksessen ligger hos Seppo Kimanen, i hans visjoner, dynamiske vesen, kontaktskapende evner og ikke minst hans utrolige pågangsmot.
- Musikkverkene fortjener å bli spilt, og det er ved å lytte at en mening om verkene kan bli dannet, hevder han.
Ryggraden i arrangementet er de etablerte solistene og kammermusikerne som kommer igjen år etter år. Men Kuhmo er også blitt en attraktiv arena for unge utøvere som er i ferd med å etablere seg, særlig fordi publikum er godt orientert, kyndige og intenst lyttende.
Utøverne oppholder seg i byen under hele festivalperioden på 14 dager blant annet for å øve inn verkene sammen, utveksle erfaringer, hente ny inspirasjon og finne nye samarbeidspartnere.
NRK1 søndag kl 23.15

Finsk produksjon
Ved Johanna Westerlund
For mer informasjons: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123