Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. januar 2005 kl 23.40 Migrapolis: 2004 - Årskavalkade

Årets flerkulturelle høydepunkter

Fra en demonstrasjon for kvinners rett til å bruke skaut. (Foto: NRK)
Fra en demonstrasjon for kvinners rett til å bruke skaut. (Foto: NRK)
En nysgjerrig åpenhet preger Migrapolis-reporternes møter med det ukjente og fremmede. I kavalkaden i kveld blir det gjensyn med noe av det dette førte til i 2004. Vi er med på hundekjøring, kiting og en demonstrasjon for kvinners rett til å bruke skaut. Men vi møter også den iranske forfatteren Lily Bandehy som flyktet fra Iran, og som nyter friheten til å gå uten skaut i Norge.

Kanskje du husker møtet med Lars Monsen som forteller at han tror på usynlige hjelpere ute i naturen, eller Gerd Fleischer, ildsjelen som startet og driver "Selvhjelp for innvandrere og flyktninger"? Det er heller ikke lett å glemme møtet med den unge kvinnen Christina Violeta Thrane Storsve og hennes to mødre, eller tårene som falt da hun tok avskjed med den ene.

Det blir gjensyn med noen av årets høydepunkter og alle reporterne fra 2004: Karyn de Laine Bennett-Lund, Hung Ba Mai, Asta Busingye Lydersen, Veslemøy Hvidsteen, Rajan Chelliah, Lotten Christiansen og Thanh-Tam Ngo.

Fra NRK2 til NRK1
Migrapolis-reportere er ikke som andre reportere. De kaster seg ut i alle slags aktiviteter uten å ha den minste bakgrunn for det, de oppsøker mennesker som er helt annerledes enn dem selv, og de lager flerkulturelle programmer for nordmenn flest.

Og på nyåret håper de å få enda flere seere. Fra onsdag 5. januar sendes Migrapolis på NRK1 kl 22.30, med reprise lørdager NRK2 kl 18.45 og mandager kl 09.00 på NRK1.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78