Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 19. februar 2010 kl 00.40 Film: Scream Awards 2009

Blodig suksess

I Scream Awards 2009 kåres årets beste serie, film og skuespiller innen kategorier som splatter, horror og tegneserie. (Foto: Spike TV)
I Scream Awards 2009 kåres årets beste serie, film og skuespiller innen kategorier som splatter, horror og tegneserie. (Foto: Spike TV)
NRK3-serien"True Blood" er nominert i hele 9 kategorier i Scream Awards 2009.

Scream Awards er den ultimate feiringen av det nyeste som er produsert innen science fiction horror og tegneserie. I kveldens show kåres vinnere i 32 kategorier, og på programmet står også en hyllest fra Tobey "Spider Man" Maguire til Stan Lee, skaperen av blant annet "Spider-Man", "Hulken" og "X-Men".

Favoritten "True Blood"
Serien "True Blood" er blant de hyppigst nominerte i årets utdeling, med (opptil flere) representanter innen 9 av de 32 kategoriene. Seriens mest sympatiske vampyr, Stephen Moyer ("Bill") og playboyen Ryan Kwanten ("Jason") er nominert i kategorien beste horror-skuespiller. Alexander Skarsgård ("Eric Northman") er nominert til prisen for årets beste skurk, og Rutina Wesley ("Tara") og Nelsan Ellis ("Lafayette") representerer begge kjønn i kåringen av beste birolle. Samlet er "True Blood"-gjengen nominert for beste ensemble, og serien er nominert til beste TV-serie. Den populære kjenningsmelodien til Jacee Everett, "Bad Things", er nominert til "Scream song of the year".

Nordiske nominasjoner
Norske "Død snø" er nominert til en rekke av prisene som skal deles ut; beste horrorfilm, mest minneverdige lemlestelse, og ikke minst, beste utenlandske film.

I sistnevnte kategori får det norske bidraget selskap av den svenske vampyrfilmen "La den rette komme inn", som også er nominert til hovedprisen "The ultimate scream". Også filmens unge hovedperson Kåre Hedebrant ("Oskar") er nominert i kategorien beste horror-skuespiller, og Thomas Alfredsson er nominert til beste regissør.

Vampyr og magi
I tillegg til de nordiske bidragene er selvsagt Daniel Radcliffe nominert til prisen for beste fantasy-skuespiller for sin innsats som "Harry Potter". Publikumssuksessen "Twilight" er også nominert til en rekke av prisene.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk prisutdeling
Originaltittel: Scream Awards 2009
Produsent: Scream Awards
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf. 92403873 / 23044576
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900