Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. september 2002 kl 20.25 Brennpunkt: Brennpunkt: Asyl

Sjokkerende om norsk asylpolitikk

Politiet sjekker papirene til en tamil (Foto: NRK)
Politiet sjekker papirene til en tamil (Foto: NRK)
-Norge er bra, norske penger er de beste i verden. Vi kommer snart igjen, sier en gruppe kroatiske asylsøkere på Gardermoen. De er på vei til flyet med to polititjenestemenn, etter å ha blitt arrestert for ulovlig opphold i Norge. I tirsdagens ”Brennpunkt” rettes et kritisk søkelys mot asylsøkersituasjonen i Norge.

”Brennpunkt”-redaksjonen har i åtte måneder fulgt norsk asylbehandling i kulissene. Programmet ”Asylet” viser en hverdag som de færreste har sett med egne øyne – og dokumenterer en rekke dramatiske og provoserende situasjoner. ”Brennpunkt” tar seerne med på både spaning etter utlendinger som oppholder seg ulovlig i Norge, pågripelser, politiavhør og utvisninger.

Norsk flyktningepolitikk i krise
Hittil i år har over 11 000 asylsøkere ankommet Norge. I tillegg er det flere tusen utlendinger som oppholder seg ulovlig i landet. ”Brennpunkt” avdekker en rekke nye opplysninger om krisen norsk flyktningepolitikk er oppe i. Har norske myndigheter og politiet mistet kontrollen over situasjonen med ulovlig innvandring? Samtidig viser ”Brennpunkt” hvordan dette også rammer flyktninger som virkelig trenger hjelp.

Vi får se en hverdag som de færreste utenfor politiets rekker noen gang har opplevd, spekket med en rekke dramatiske og provoserende situasjoner.

Egenprodusert dokumentarprogram
Programansvarlig: Sten Rune Sterner
Redaktør: Per Anders Johansen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96