Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. desember 1998 kl 22.10 R.E.M.-konsert fra Wien

R.E.M.-konsert fra Wien


NRK2 tirsdag 29. desember kl 22.10
R.E.M. - konsert fra Wien

Intimkonsert med R.E.M.
I forbindelse med lanseringen av R.E.M.s nyeste album \"Up\" holdt gruppa en håndfull intimkonserter. NRK2 viser i kveld opptak fra Wien-konserten tidligere i høst. \"Up\" ligger allerede an til platinaplate i Norge.

Under tittelen \"Opptur med R.E.M\" omtaler Geir Rakvaag i Dagsavisen \"Up\" som \"sannsynligvis årets mest etterlengtede plateutgivelse fra et av de mest omtalte og analyserte rockebandene i verden. R.E.M. står med dette albumet for første gang fram som en trio etter at trommeslager Bill Berry forlot gruppa. Men Rakvaag mener at de tre gjenværende - Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills - har vist seg voksne nok til å gå gjennom forandringene med stil og verdighet. Han mener ellers at \"Up\" presenterer et helhetlig musikalsk stemningsbilde mer enn en samling enkeltstående sanger. Og han konkluderer med at \"Up\" først og fremst er en vakker plate.

18 år etter debuten er R.E.M. et av de mest populære rockebandene i verden. De har et like godt grep om både kritikere og publikum.
\"R.E.M.-fest for fansen\" skrev Aftenpostens Kjell Henning Thon etter konserten i Stockholm i november for 500 spesielt inviterte. Dette var den eneste konserten gruppa holdt i Skandinavia. I R.E.M.-konserten fra \"Der Wiener Orpheum\" i Wien som NRK2 sender i kveld, får vi høre gruppa framføre såvel gamle klassikere som låter fra det nyeste albumet \"Up\".
NRK2 tirsdag kl 22.10

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
NRK2 viser i kveld en konsert med plateaktuelle R.E.M.

Konsert med rockegruppa R.E.M.
Prosjektleder: Anja Viuf, tlf 23 04 92 18
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41


\0\0\0\0\0\0