Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 2. desember 2008 kl 22.40 Sextrafikk

Sterkt om internasjonal menneskehandel

Søstrene Elena (Anamaria Marinca, t.v.) og Vara (Maria Popistasu) blir ofre for internasjonal sexhandel.  (Foto: Granada)
Søstrene Elena (Anamaria Marinca, t.v.) og Vara (Maria Popistasu) blir ofre for internasjonal sexhandel. (Foto: Granada)
Det todelte britiske dramaet "Sextrafikk" gir et rystende og høyaktuelt bilde av den globale handelen med prostituerte. Med utgangspunkt i skjebnen til to søstre fra Moldova skildrer filmen hvordan unge jenter på jakt etter et bedre liv blir tvunget inn i sexindustrien.

Handel med narkotika og våpen er blant de mest innbringende geskjefter i verden, men menneskehandel er i ferd med å hale innpå. Man regner med at to millioner jenter og kvinner blir trukket inn i den hensynsløse industrien hvert år.

Med usminket realisme formidler thrilleren "Sextrafikk" det helvetet jentene gjennomgår, og den likegyldigheten som gjør at sexhandlerne kan drive sin kyniske geskjeft.

Løfter om jobb i London
Siden Moldova ble uavhengig i 1991, er 25 prosent av befolkningen – mer enn en million mennesker – antatt "forsvunnet" eller blitt ofre for global sexhandel. "Sextrafikk" handler om søstrene Elena (Anamaria Marinca) og Vara (Maria Popistasu), som blir lokket med løfter om hederlig arbeid i London. I stedet blir de bortført, voldtatt og mishandlet. Som kveg blir de fraktet til Romania, Serbia, Albania, Bosnia, Italia og til slutt til Londons aller dystreste strøk.

Underveis blir de forrådt og utnyttet av alle – av brutale halliker, korrupt politi og likegyldige politikere.

Suspekt fredsorganisasjon
Samtidig begynner den unge briten Daniel (John Simm), som er researcher i en veldedig organisasjon, å interessere seg for hva som har skjedd med søstrene. Han kommer i kontakt med Madeleine (Wendy Crewson) som arbeider for et internasjonalt byrå som har spesialisert seg på freds- og gjenreisingsarbeid i krigsherjede land. Hun er også gift med byråets øverste leder.

Etter hvert som Daniel nærmer seg sannheten, begynner Madeleine å mistenke at ektemannen og byråets hensikter ikke er hva hun trodde.

"Sextrafikk" inneholder en rekke sterke scener – likevel vekker kanskje avsløringen av sexhandelens internasjonale forgreininger vel så mye sjokk og avsky.

Mini-serien er sendt tidligere.

Britisk drama i to deler (2004)
Originaltittel: Sex Traffic
Produsert av Granada for Channel4 og Big Motion Pictures for Canadian Broadcasting Corporation
Regi: David Yates
I rollene bl.a. Anamaria Marinca, Maria Popistasu, John Simm og Wendy Crewson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no