Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. september 1999 kl 19.30 Den svenske kronprinsessen i USA

Den svenske kronprinsessen i USA (t)


NRK2 onsdag 1. september kl 19.30
Den svenske kronprinsessen i USA

Lykkelig og anonym kronprinsesse

Hun elsker New York! Her lever kronprinsesse Victoria en etterlengtet anonym tilværelse. SVT2 har møtt den populære kronprinsessen som fullfører 3. termin ved Yale-universitetet i New England. Hun forteller åpent om det pulserende livet i New York, naturopplevelser i New England og om tidligere spiseforstyrrelser.

Overfor Björn Carlgren og Inger Nildén fra SVT2 understreker kronprinsesse Victoria betydningen av å være i et miljø der hun kan prate med mennesker som ikke ser på henne som kongelig, men tar henne for det hun er - en vanlig svenske som har valgt å ta sin utdannelse på et amerikansk college.

Når studiene ved Calhoun college, som er en del av det anerkjente Yale-universitetet, tillater det, forlater hun landsbylivet i New England og drar til New York, USAs største by. For prinsessen er det viktig en gang i blant å få være i fred. Hun setter stor pris på å få kontakt med nye mennesker.

Hun forteller også at hun stortrives i den vakre naturen i New England. Interessen for friluftsliv og natur har hun til felles med pappa, kong Carl Gustav.
Under sitt USA-opphold har kronprinsesse Victoria fått god hjelp til å komme seg etter spiseforstyrrelser. Såvel fagfolk, som venner og den svenske vertsfamilien har støttet henne, og hun fastslår i intervjuet at hun har det veldig bra.

Samtidig forteller hun om hvor individuell sykdommen er, at den fortoner seg ulik for alle som rammes og at det derfor ikke finnes noen universell behandling.
Ved Calhoun college studerer kronprinsesse Victoria sammen med omlag 400 andre studenter, Det totale elevtallet ved Yale er nærmere 12000. Hittil har hun studert statsvitenskap og tatt konversasjonskurs i fransk og tysk, kunst og \"European Civilization\", hvor man ser på Europa ut ifra et amerikansk perspektiv.
Etter ferie sammen med kongefamilien i Sverige, reiser hun i høst tilbake til USA for å fullføre fjerde og siste termin ved Yale.

NRK2 onsdag kl 19.30

Bilder (Via Scanpix/Internett)
1. Kronprinsesse Victoria stortrives i New York.

2. Bjørn Carlgren i SVT2 har møtt kronprinsesse Victoria i New York.

Scensk dokumentar fra SVT (1999)
Ved Björn Carlgren og Inger Nildén

For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Siri G. Meyer, tlf. 23048123