Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. januar 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

Jan Johansen og farsrollen

Jan Johansen fra Høvik jobber som snekker. (Foto: Dropout Productions)
Jan Johansen fra Høvik jobber som snekker. (Foto: Dropout Productions)
Christine Koht fortsetter utrettelig sine undersøkelser om den norske mannens tilstand. Denne gangen besøker hun en helgepappa og en tradisjonell familiepappa. Hvem trives best?

Jan Johansen bor på Høvik utenfor Oslo sammen med familien sin. Han lever en hektisk tilværelse med full jobb og små barn hjemme, et liv som ikke gir mye fred og ro.

Jan Johansen er helgepappa, og han har dermed ikke like mye stress i hverdagen som sin navnebror. Til gjengjeld blir helgene mer intense. Hvem trives best?

Og hvordan er egentlig norske menns rutiner i familiespørsmål? Christine Koht har svaret.

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 826 Jan Johansen'ene i Norge.

Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet. I løpet av åtte episoder snakker hun med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem.

For Koht er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen? Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,


Jan Johansen fra Høvik. (Foto: Dropout Productions)