Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 14. oktober 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Salmer til å stole på

Løftebrudd er noe av det verste vi vet. Finnes det virkelig noen å stole på? Salmeskatten er mer aktuell enn vi tror. Det er det "Salmer til alle tider" handler om denne suka. De gode løftene. Salmeskatten har mye å by på.

Og vi starter med Guds løfter til Abraham, "Løftene kan ikke svikte." Gode løfter og trygg tro, framført av Sondre Bratland. Gruppen Capella følger opp med "Stor er din trofasthet," og da handler det om en å stole på.

Men tillit bygges opp over tid. Livserfaring. Kanskje over lang tid. En gruppe fra Reflex synger "Jeg har vandret med Jesus." Når erfaringen er positiv, ja, da skapes det positive ringvirkninger.

Og glede er det mye av i israelske folketoner hentet fra et Oase-stevne i Sverige. De gode løftene har noe stabilt over seg. De påvirkes ikke av livets stadige forandringer. Hva passer bedre en "tidenes" salme "Navnet Jesus." Denne gangen framført av Oslo Gospel Choir.

Og når erfaringene er positive, er det løfter man kan stole på. Det finnes noe som heter trofasthet. Ja, da ender det opp med takknemlighet slik Carola skildrer det i "Gammal fäbodspsalme."

Min salme
Min salme" hentet fra avisen Vårt Land, og denne uke er turen kommet til daglig leder i Omsorgspartner, Anne Louise Lien. Hun velger seg "Bred dina vida vingar" som sin favorittsalme og sier:

"Jeg er veldig glad i salme,r og denne salmen kommer jeg tilbake til hele tiden. Den handler om å være liten og ikke skjønne helt betydningen av teksten. Den har vakker melodi og vakker tekst. Svensk er et vakkert språk.

Så blir man voksen og forstår mer av hva ordene betyr. Da synes jeg dette er en salme til trøst, som man stadig vekk trenger. Jeg har som de fleste hatt min andel av både gleder og sorger, og i sorgens stund trenger jeg en stillferdig salme som denne som gir trøst og lindring. Så enkelt er det."

Salmen blir framført av Storkyrkans kör i Stockholm.

Forrige salmenøtt
Rett svar på salmenøtta sist uke skulle være "Ungdommens frelser hør oss når vi beder".

Vinnere av salmekruset ble Brita Bjørnseth fra Trondheim, Reidar Karlsen fra Oslo og Hanne Thorseth fra Ål.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "den bringer lys og liv og lyst" hentet?

Klikk her og send inn svaret.

Du kan som vanlig bruke postkort eller brev, og da er adressen:
Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Frist er onsdag 17. oktober.

Salmer og sanger presentert av Helge Gudmundsen.