Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. august 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Kassa tom, oppfinnsomheten på topp

Niklas Eksted i
Niklas Eksted i "Mat med Niklas". (Foto: SVT)
Det hjelper ikke om lommeboka er slunken, mat må man ha. Og kanskje har man familie å fø på attpåtil? Den svenske kokken Niklas vet råd!

Niklas får 200 kroner å rutte med og skal holde liv i hele familien (fire personer) i fire dager. Vår svenske kokk tar utfordringen på strak arm i ukens sending.

Godt og billig
Han skaffer mat som er god og billig og enkel å tilberede. Altså: Billige råvarer, enkle saker, men selv dette kan man gjøre en vri på. Vi får lære hvordan man lokker fram gode smaker med hjelp av en mikrobølgeovn når Niklas tilbereder torsk med urter og mosete poteter.

Han lager også den svenske klassikeren okserullader, her med et nytt tilbehør – tomatcouscous. Pannebiff med pastagrateng og fiskesuppe står også på menyen.

- Denne gang fikk jeg virkelig litt å tenke på, men jeg er fornøyd med resultatet, sa Niklas etter innspillingen av programmet.

Mer om serien
I fjor gjorde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no