Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. oktober 2003 kl 21.05 Du har m@il

Romantikk på Internett

Joe (Tom Hanks) og Kathleen (Meg Ryan) er motstandere, men kjærester på Internett. (Foto: Warner Bros)
Joe (Tom Hanks) og Kathleen (Meg Ryan) er motstandere, men kjærester på Internett. (Foto: Warner Bros)
Joe Fox (Tom Hanks) og Kathleen Kelly (Meg Ryan) bor begge på Manhattan. De handler i samme butikk, går til samme kaffebar og arbeider begge i bokbransjen. Joe og Kathleen har aldri truffet hverandre – tror de. Sannheten er at de på kveldstid fører lange, åpenhjertige samtaler på Internett – som NY152 og Shopgirl.

Hverdagen er ikke like hjertevarm. Kathleen hater nemlig Joe og alt han står for. Som multimillionær og sjef for bokkjeden Fox Books er han en stor trussel for Kathleens lille bokhandel, The Shop Around the Corner, som hun har arvet etter moren. Da Fox Books åpner en ny filial i nabolaget, skjønner hun straks alvoret. Hennes tro på personlig service og filosofi om bøker som fantasiføde for barn, trues av Fox Books med sine rabatterte bøker og egen espressobar.

I krig og kjærlighet...
Kathleen gir seg ikke uten kamp. Hun søker støtte hos gamle kunder, holder appeller og rakker ned på Joe offentlig. Samtidig søker hun støtte hos sin venn på Internett, og begge to merker at romantikken sniker seg inn mellom linjene. Da Joe tilfeldigvis oppdager at Kathleen og Shopgirl er samme person, får han store kvaler. Hvordan skal han kunne avsløre hvem han er, uten å miste hun som kan være kvinnen i hans liv?

Romantisk regissør
Regissøren Nora Ephron har tidligere hatt suksess med de romantiske komediene "Da han møtte henne" og "Søvnløs i Seattle". "Du har mail" er en ny-innspilling av den sjarmerende filmen "The Shop Around the Corner" fra 1940.

Amerikansk romantisk komedie fra 1998
Originaltittel: "You’ve Got Mail"
Regi: Nora Ephron
I rollene: Meg Ryan, Tom Hanks, Parker Posey, Greg Kinnear og Jean Stapleton
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83