Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. november 2009 kl 19.55 Berulfsens konspirasjoner

Skuddene som forandret verden

I kveld tar Torkjell Berulfsen for seg drapet på JFK og Olof Palme. (Foto: Nordisk Film)
I kveld tar Torkjell Berulfsen for seg drapet på JFK og Olof Palme. (Foto: Nordisk Film)
Tre skudd fra en rifle forandret verdenshistorien da de drepte en av verdens mektigste menn i 1963. Men hvem skjøt Kennedy? Var det en sinnssyk mann som handlet alene, eller en større konspirasjon?

Var det kanskje meningen at han skulle lede oppmerksomheten bort fra en større sammensvergelse, der CIA eller mafiaen var innblandet? I snart fem tiår har det offisielle USA prøvd å avlive slike konspirasjonsteorier, men fortsatt tror opptil fire av fem amerikanere at det var en omfattende sammensvergelse bak drapet.

Hvem skjøt Palme?
23 år etter attentatet på JFK skulle Europa få sin "Kennedy-sak"; Sveriges tidligere statsminister Olof Palme ble skutt i ryggen og drept en vinternatt i 1986. Rusmisbrukeren Christer Petterson ble dømt for drapet, men dommen ble raskt omgjort på grunn av mangel på bevis.

Berulfsen har møtt etterforskningsledelsen i det svenske politi, som til tross for 22 års etterforskning av drapet, fortsatt er på jakt etter både drapsmannen, motivet og våpenet.

Om serien
Torkjell Berulfsen guider oss gjennom en rekke konspirasjonsteorier i denne nye serien. Det blir åtte halvtimer spekket med mystikk, spørsmål og tankespinn.

Norsk Dokumentar 2009
Produsert av Nordisk Film v. Rune Trondsen
Programleder: Torkjell Berulfsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900