Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. september 2004 kl 23.40 Migrapolis: Hjelp ovenfra

Engler – fins de?

Lars Monsen mener han har usynlige hjelpere med seg i villmarken (Foto: NRK)
Lars Monsen mener han har usynlige hjelpere med seg i villmarken (Foto: NRK)
Villmarksfareren Lars Monsen har usynlige hjelpere med seg på sine ekspedisjoner. Han er en av mange som tror på engler…

Når Lars Monsen legger ut på lange ekspedisjoner alene i villmarken, føler han seg ikke ensom. Han er overbevist om at han har usynlige hjelpere med på turen, og at en av dem er hans avdøde mor. Han sier at man blir mer åpen og våken av å ferdes i naturen, og at det derfor er lettere å merke dette usynlige nærværet der ute.

Ute i naturen finnes også en dyp rettferdighet som Lars Monsen tar hensyn til – han dreper aldri et dyr hvis det ikke er helt nødvendig.

Englemaleren
Engler kan dukke opp av seg selv på et lerret. I hvert fall om du ser godt nok etter. Det mener Rigmor Fjeldstad, som er kunstner. Tidligere reiste hun rundt i Europa og bygde teaterkulisser og butikkinteriører, men da hun fikk barn, ønsket hun å bo fast i Norge og satset på malerkunsten. Det var da englene dukket opp. Rigmor stryker farger på et lerret og plutselig kan hun skimte konturen av en engel blant fargene. Hun mener selv at det er hennes oppgave å formidle håp og kjærlighet gjennom englemaleriene.

Opplevelser
Som tenåring ble Selina Toyomasu en gang mobbet og holdt igjen av en gjeng på t-banen. Hun kom seg ikke ut av vognen før den nådde endestasjonen. Der løp hun nedover en bakke, og la seg ned i gresset. Da følte hun plutselig en trøstende varm, men usynlig hånd klappe henne på hodet.

Også som lite barn hadde Selina opplevelser med engler, men hun ble oppfordret til å legge lokk på denne evnen, forteller hun. I dag er hun blitt en voksen musiker som mener at englene hjelper henne med å skape musikk.

Flerkulturelt magasin fra Program Oslo, Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 22 80 82 50 / 44 marianne.mikkelsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78