Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. desember 2012 kl 20.15 Kvelden før kvelden

Førjulskveld med Ingrid og Kåre Magnus


Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh er det nye programlederparet som skal skape julestemning i "Kvelden før kvelden" på NRK1 i år. Stjernekokken Tom Victor Gausdal tar seg av ribbesvoren.

Med nye programledere og ny kokk blir det altså ikke helt samme prosedyre i år som i fjor når NRK går på lufta lille julaften med et av sine aller mest tradisjonsrike og mest sette programmer. Men faste ingredienser som "Grevinnen og hovmesteren", julemat og god musikk blir det selvsagt i år som alle andre år.

Det blir en travel jul for Ingrid Gjessing Linhave, som også er programleder i "Julekonsert med Kringkastingsorkester" på juledagen. Hun ledet "Sommeråpent" på NRK1 i år og er fast programleder for Nitimen på NRK P1. Hennes makker Kåre Magnus Bergh har i hele høst ledet NRK1s lørdagssatsning "Stjernekamp".

"Kvelden før kvelden" blir ikke første gang de to programlederne samarbeider. I 2010 ledet de MGPJr. sammen.

Tom Victor Gausdal er en av Norges fremste kokker, med sølv i Bocuse d’Or fra 2005 som en av mange meritter. Han driver i dag Strand Restaurant i Bærum og nyåpnede Smalhans i Oslo, og har tv-erfaring blant annet som meddommer i den norske utgaven av "Master Chef" på TV3 og som reisefølge for Fredrik Græsvik i TV2-serien "Til bords med fienden".

Lang tradisjon
NRKs førjulssendinger er en tradisjon som startet for alvor med DaCapo i 1991. "Kvelden før kvelden" har gått hver julaften på NRK1 siden 2002, og er et av de aller mest sette tv-programmene gjennom året. I fjor var det hele 1,41 millioner seere sin fulgte programmet, noe som ga NRK1 en seerandel på 71 prosent.

Verdens mest repeterte sketsj, "Grevinnen og hovmesteren", er et selvsagt innslag, og sendes rundt kl. 21. Den femti år gamle klassikeren er sendt på NRK hver lille julaften siden 1980, og er det første som legges inn i kjøreplanen for sendingen, forteller prosjektleder Vivi Stenberg. Hun garanterer også at det blir julestemning for NRK-seerne når noen av landets fremste artister kommer innom studio. Sondre Lerche, Maria Mena, Sondre Bratland og Rita Eriksen er blant dem som opptrer i løpet av den rundt to timer lange sendingen.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programledere: Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh
Kokk: Tom Victor Gausdal
Prosjektleder: Vivi Stenberg
Presseansvarlig: Helene Amlie, tlf 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, Publikumsservice, 815 65 900