Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juni 2004 kl 19.30 Ut i naturens hage: Grønn glede

Kan blomster forhindre kriminalitet?

Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson – hver uke på NRK med grønne gleder. (Foto : Jan Ingar Hansen, NRK)
Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson – hver uke på NRK med grønne gleder. (Foto : Jan Ingar Hansen, NRK)
Ja, mener bygartneren i Horten. Hvert år lager han beplantninger, blomsteroppsatser og blomstrende utsmykninger som det går gjetord om. Og de får stå i fred! Selv påseilete nattevandrere setter pris på at byen tar seg godt ut.

Denne ukas "Grønn glede" gjør litt stas på landets bygartnere. Tenk hvor trist det hadde blitt i tettsteder og byer uten bygartnerens innsats! Dessuten kan bygartnerens plantevalg være en god pekepinn på hvilke planter som tåler litt ekstra, og hvilke tidspunkt det er riktig å plante på. Vi kan rett og slett nyte godt av årevis av erfaring ved å smugtitte på bygartneren.

Økern Torv
I kveldens program skal "Grønn glede" også på nattlig tur – i hvert fall veldig tidlig om morgenen. Turen går til det store blomstermarkedet på Økern Torv i Oslo, der gartnerne er på vei før de fleste av oss har fått kaffe i strupen og sko på beina. Noe skal selges, og annet skal kjøpes inn, slik at du og jeg får best mulig utvalg når vi endelig står opp.

Om serien
For tredje år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson i gang med hageserien "Grønn glede". Radio og internett er på banen som vanlig, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

"Grønn glede" har sendinger i radioens "Nitimen" hver tirsdag. Det vil de holde på med til Reiseradioen starter 12. juni. På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie av Ut i naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83