Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. mars 2004 kl 22.30 Safari

Sesongavslutning for Safari

Programleder Marte Spurkland tar seerne med på vinterens siste Safari. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Marte Spurkland tar seerne med på vinterens siste Safari. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I sesongens siste Safari ser programleder Marte Spurkland og reporterne blant annet nærmere på den portugisiske fadoen og Momentumfestivalen i Mos. Det blir også møte med billedkunstneren Steinar Jacobsen.

Den tradisjonelle portugisiske fadosangen har fått sin renessanse blant de som er opptatt av world music. Reporter Marit Christina Lie har vært i Lisboa på fadoklubb.

Monumental festival
Marte Spurkland har dratt til Moss for å gå på befaring i de nye lokalene til Momentumfestivalen. Dette er en av de viktigste samtidskunstbegivenhetene i Norden i 2004. Her møter hun festivalens sjef Jørn Mortensen og kurator Per Gunnar Tverrbak, som forteller hva de vil med festivalen – og hva vi kan vente oss av årets Momentumfest.

Reporter Charlotte Thiis-Evensen har møtt en av årets Momentum-kunstnere, billedkunstneren Lars Nilsson i hans atelier i Malmø.

Orden og kaos
Billedkunstneren Steinar Jakobsen skal ha en separatutstilling i New York i mai, og reporter Ninja Benneche følger ham mens han forbereder seg. Han behandler ikke tema intellektuelt, men malerisk, og ofte er fotografiet et viktig mellomledd.

Som i serien "Skeleton Solar" er det fluoriserende plexiglass med innrissede motiver fra nedrevne bygninger som han jobber med nå. Forandringen fra den tidligere serien er at fotografiene ikke lenger hentes fra den virkelige verden, men fra modellbygninger han selv bygger og så ødelegger – for å få større kontroll over komposisjonen av kaoset.

Om Safari
Marte Spurkland er programleder for kulturmagasinet Safari. Redaksjonen har til sammen ni reportere som drar på safari i samtidskulturen utenfor Norges grenser, kun utstyrt med et dv-kamera. Hver uke presenterer Spurkland ulike videoreportasjer om aktuelle personer, hendelser og begivenheter fra den internasjonale kunstverdenen.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ninja Benneche, Charlotte Thiis-Evensen, Leon Mathisen, Jon Anton Brekne, Sven-Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Tina Waldø-Jensen, Hanne Skrikerud, Marit Lie
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252