Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. juni 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Sommerkonsert fra Wien

Nattmusikk med Mozart

Mozarts
Mozarts "Eine Kleine Nachtmusik" er del av en sommernattskonsert med Daniel Barenboim (dirigent) og Wiener-filharmonikerne. (Foto: NRK-arkiv)
Den Europeiske Kringkastingsunion som overførte Nyttårskonserten med Wien-filharmonikerne 1. nyttårsdag, formidler her en sommerkonsert med det berømte orkestret fra Wien.

Den årlige kveldskonserten fra Schönbrunns slottspark blir sendt i "Hovedscenen". Og temaet for konserten er nærliggende - Natt. Så hva egner seg bedre til å åpne konserten enn "Eine Kleine Nachtmusik", et av de av mest kjente verk Mozart skrev?

Unik atmosfære
På en kveldskonsert i Schönbrunns slottspark sies atmosfæren å være helt spesiell. Daniel Barenboim, som også dirigerte Nyttårskonserten 2009 fra Wien, leder videre orkesteret i "Netter i spanske hager" av Manuel de Falla.

Dessuten får vi med oss et av de mest kjente orkesterstykkene til Modest Mussorgskij, "Natt på Bloksberg". Barenboim og Wien-filharmonikerne avslutter med en Strauss-vals, "Tusen og en natt".

Konserten i slottsparken er åpen, gratis for alle, og finner sted i den vakre barokkhagen til Schönbrunnslottet. Konserten kringkastes til over 50 land.

Sveitsisk musikkprogram (2009)
Originaltittel: Vienna Philharmonic Orchestra: Special Concert 2009
Produsert av: EBU / The European Broadcasting Union
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Les mer:Sommernachtskonzert


LENKER
  • Sommernachtskonzert