Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. september 2009 kl 20.05 Elixir

Førstemann i ilden

I kveld skal Finn Bjelke prøve å nå målet sitt – å løpe en runde rundt Sognsvann. ( Foto: Mastiff)
I kveld skal Finn Bjelke prøve å nå målet sitt – å løpe en runde rundt Sognsvann. ( Foto: Mastiff)
Treningsutstyret til Finn Bjelke blir bare mer og mer avansert etter hvert som tiden for styrketesten nærmer seg. I kveld skal han se om han klarer målet sitt – nemlig å løpe hele Sognsvann rundt uten å stoppe eller gå underveis.

Finn er førstemann som skal i ilden. Han har fått mange gode tips fra løpedronning Ingrid Kristiansen, og etter flere runder på brodder og med staver føler han seg klar. Men vil den opererte tåa hindre radiofantomet i å nå målet?

Vil imponere Bjørn
Det er ennå litt tid til Birkebeineren, og Anne Rimmen har bestemt seg for å imponere trener Bjørn Dæhlie før neste trening. Derfor har hun ordnet seg en time med en privat skiinstruktør for å terpe på teknikken og blir tvunget til å kaste stavene.

Skuespillerkollegaene Trond Espen Seim og Henrik Mestad skal duellere i alpinbakken. Trener Finn Christian Jagge tar med seg Henrik til Hemsedal for å gi skuespilleren en real innføring i alpinsportens harde hverdag. Abid Raja derimot får kose seg i varmere strøk når Per Haugsrud tar han med til Portugal. Nå skal Abid nemlig prøve å spille på en utendørs golfbane for aller første gang.

Om serien
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. Målet med serien er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene. I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot det sportslige målet som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang.

Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge trener skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch. Cecilia Brækhus skal drille skuespiller og programleder Henriette Bruusgaard i bokseringen og gjøre henne god nok til å gå en diplomkamp. Komiker Jonna Støme bestemmer seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener, Ådne Søndrål, mens radiofantomet Finn Bjelke overbeviser Ingrid Kristiansen om at det er et mål nok i seg selv å bare komme seg rundt Sognsvann.

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900