Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. november 2003 kl 20.35 Presidenten

Feiling og suksess

President Bartlet (Martin Sheen) under sterkt press foran de avgjørende valgmøtene. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) under sterkt press foran de avgjørende valgmøtene. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet trekker seg tilbake for å forberede seg til valgmøtene. Samtidig setter den faretruende utviklingen i Midtøsten presidenten under press.

Bartlet setter av weekenden til å tenke ut foran de avgjørende valgmøtene. Der skal han bl.a. møte sin motkandidat fra republikanerne. Denne helgen retter også Israel et luftangrep mot staten Qumar. Situasjonen i Midt-Østen synes å løpe løpsk.

Under høyttenkingen omkring de kommende valgdebattene, mimrer staben og presidenten om de første ukene i Det hvite hus, om framgang og tilbakeskritt, da de var nye i jobben og tabbekvoten ble mer enn oppbrukt.

Presidentens såre tå
I all hemmelighet møter stabsjef Leo den israelske utsendingen Ben Yosef for å diskutere en felles strategi i Midtøsten-spørsmålet. Eller sagt med rene ord: For å rydde av veien den pinlige omstendighet at presidenten var involvert i likvideringen av en høyt plassert embetsmann fra Qumar.

Om serien
penI "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om nder maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Warner Bros’ nettsider 
  • NBCs nettsider