Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. mai 2010 kl 22.25 Dagens dokumentar: I Amazonas med Bruce Parry

Hos urfolket i jungelen


I den peruanske jungelen besøker Bruce achuarene, en folkegruppe som bare har hatt kontakt med omverdenen i 40 år. Der lærer han en helt ny måte å fiske på, og tar sjansen på å prøve det lokale rusmiddelet som brukes til spesielle seremonier.

Til tross for at Bruce anstrenger seg for å vinne tillit hos achuarene, er de sterkt mistenksom til filmteamet. Den fiendtlige holdningen er et resultat av at oljeselskapene har trengt seg inn i området deres og forgiftet jord og vann og skremt vekk viltet.

Og når Bruce kommer lenger nedover elven, finner han sporene etter forurensningen og masseødeleggelsen som oljeselskapene har forårsaket. Oljeutvinningen har gitt achuarene elektrisk strøm og kontante penger, men til hvilken pris.

Om serien
På reisen i Amazonas følger vi Bruce Parry på hans ekspedisjon nedover en av verdens største elver.

Det blir 6000 kilometer til fots, i luften og på vannet. Det blir møter med urinnvånerne, koka-farmere, tømmerhuggere og illegale gruvearbeidere.

Bruce Parry har vært ute en vinternatt før. Da han var 23 år gammel, hadde han allerede trent soldater i den britiske marinen og utdannet seg til offiser. Men han fikk snart smaken på oppdagelsesreiser. Han ledet vitenskapelige ekspedisjoner og siden gikk han inn i filmbransjen.

Britisk dokumentarserie fra 2008
Produksjon: BBC
Orginal tittel: Amazon (Bruce Parry)
Pressekontakt: 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice