Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. februar 2007 kl 22.30 Hjerte til hjerte

Markerer terreng

Linn Skåber tråkker i salaten når hun ikke gjenkjenner forfatteren Klaus Hagerup. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Linn Skåber tråkker i salaten når hun ikke gjenkjenner forfatteren Klaus Hagerup. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Linn er generelt lite tilfreds med tingenes tilstand på Gyldendal forlag. Ikke får hun det kontoret hun ønsker seg, og sekretæren Evelyn gir henne overhodet ikke den responsen hun så for seg på bokas første historie.

Linn kommer på jobb med nyinnkjøpt kontorrekvisita for å piffe opp kontoret sitt. Dessverre er hun mest opptatt av prompepennen hun fikk tak i på Standard og drar derfor ikke kjensel på forfatteren Klaus Hagerup som er kommet på besøk.

Men allverdens rekvisita hjelper ikke på Linns misnøye med kontoret sitt. I et forsøk på å få byttet kontor klager hun derfor på støy og konsentrasjonsproblemer. Da det viser seg at forlaget ikke har andre kontorer å by på, forsøker Linn å overtale redaksjonssjefen Ingrid til å bytte.

Litt senere har Linn sitt første forfattermøte med skuespiller og påtroppende teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, Bjarte Hjelmeland. De treffes over en hyggelig lunsj på Ekeberg der Linn har flere ideer til hva hun ønsker at Bjarte skal skrive om.

Senere lar Linn Evelyn på forlaget lese den første historien hun har skrevet.
Men reaksjonen blir langt fra det hun hadde forventet.

Om serien
For første gang er skuespiller Linn Skåber hovedperson i en tv-serie, av og med henne selv. "Hjerte til hjerte" er tittelen på den nye serien, og samtidig er det tittelen på boken Linn skal være redaktør for, på oppdrag for Gyldendal Norsk Forlag. Til boken samler hun inn ti historier fra ulike norske kjendiser.

I løpet av en seks måneders periode skal hun jobbe i forlaget, og NRK følger prosessen fra første arbeidsdag til boken skal lanseres.

Det viser seg raskt at det ikke er Linn slik vi kjenner henne fra revyscenen som dukker opp hos Gyldendal. Det er nemlig Linns skjulte sider vi blir kjent med, et bekjentskap som avstedkommer både absurde og til dels svært pinlige situasjoner. Men ikke for Linn selv. Som selvsentrert redaktør for egen bok velger hun å gå sine helt egne veier.

Egenprodusert humordokumentar (2007)
Manus: Linn Skåber, Terje Solli og Line Grünfeld
Regi: Marit Åslein
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Med: Linn Skåber, Line Grünfeld, Tone Johnsen, Karoline Berg, Kristin Tonjer og Bartek Kaminski
Pressekontakt: v, tlf 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no