Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. september 2002 kl 21.00 Niern: Tre dagar for Condor

Redford i politisk thriller

Robert Redford spiller CIA-mannen Joseph Turner - med  kodenavnet Condor - i den politiske thrilleren
Robert Redford spiller CIA-mannen Joseph Turner - med kodenavnet Condor - i den politiske thrilleren "Tre dagar for Condor".
Joseph Turner - med kodenavnet Condor - jobber for CIA. En dag blir alle på hans avdeling meid ned av ukjente drapsmenn. Fra nå er Turner også jaget vilt. Sydney Pollacks politiske thriller bygger på James Gradys roman av samme navn.

CIA-forsker Jospeh Turner (Robert Redford) sitter inne med en mengde opplysninger om den amerikanske etterretningstjenesten. Noen av opplysningene er svært delikate, og burde tydeligvis, i følge enkelte personer innen etterretningstjenesten, vært holdt unna ham. Dette får etter hvert svært dramatiske konsekvenser for Turner.

Det er når han kommer tilbake til kontoret etter lunsj, han oppdager at alle kollegene på New York-avdelingen er blitt myrdet. Han avtaler et møte med sjefen (Cliff Robertson) på et annet sted for å fortelle hva som har skjedd, men blir selv forsøkt skutt av fremmede.

Turner er nå på flukt både fra politiet og CIA. I desperasjon griper han tak i en uskyldig sivilist, Kathy (Faye Dunaway), som skal bli hans eneste allierte.

Den eneste måten han kan redde seg selv på er å gå til The New York Times med sin historie. Men vil han lykkes?

Amerikansk spillefilm fra 1975
Originaltittel: Three Days of the Condor
Regi: Sydney Pollack
I rollene: Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow, John Houseman, Addison Powell
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53