Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. januar 2005 kl 19.25 The Young Ones

Gærne gutter

Denne gjengen utgjør et ganske spesielt kollektiv. (Foto: BBC)
Denne gjengen utgjør et ganske spesielt kollektiv. (Foto: BBC)
De er høyrøstede, barnslige, tullete og mest av alt – ustyrtelig morsomme. Møt fire totalt forskjellige typer som deler husvære i denne britiske kultkomedien på NRK2.

I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rik, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

Kultkomedie
The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.

Første episode
Pengesterke krefter innen byrådet ønsker å få revet huset der de fire studentene bor. De mener selv at den ustyrlige pønkeren Vyv sikkert klarer å gjøre det på egen hånd før anleggsmaskinene rekker å komme. Nine Below Zero er musikalske gjester i denne episoden.

Britisk komiserie 1982
Originalttittel: The Young Ones (sesong 1)
Kveldens episode: Demolition
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle.
Pressekontakt: Håkon Sverdrup 23 04 86 96