Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. april 2005 kl 23.10 Lydverket

Mye rock og jazz i Lydverket

Mona B. Riise i Lydverket har møtt rockedama Shirley Manson. (Foto: DR)
Mona B. Riise i Lydverket har møtt rockedama Shirley Manson. (Foto: DR)
Programleder Mona B. Riise har møtt tøffe og frittalende Shirley Manson fra rockegruppa Garbage. I tillegg i kveldens program forteller kritikerroste Jaga Jazzist om tilværelsen som ikke-kommersielle musikere. Og sist men ikke minst, kan det virkelig stemme at de hardbarka stonerrockerne i Thulsa Doom er blitt myke og flerstemte?

Rockedronninga Shirley Manson er tilbake med ny Garbage-plate. Men det har vært et mareritt å få den ferdig. Etter krangling, terapi, hepatitt og en alvorlig stemmeoperasjon for Shirley, tålte ikke medlemmene i bandet trynet på hverandre. Platen ble lagt på is, og Garbage, som var et av 90-tallets store rockeband ble oppløst. Men en av rockens tøffeste damer gir seg vel ikke så lett?

Jaga Jazzist
For 10 år siden var de 10 ungdommer med sin egen jazzfilmklubb. I dag er de et internasjonalt anerkjent band, med en rekke geniale utgivelser bak seg. Fra utsiden ser historien om Jaga Jazzist rosenrød ut. Men fra innsiden er det en fortelling om lite penger, knallhard kustus og triste julebord.

Lydverket ser nærmere på om det er glamorøst og lukrativt å være medlem i Jaga Jazzist.

Thulsa Doom
Det har gått rykter om at det kommer uvante toner ut fra øvingslokalet til de harde, tøffe stonerrockerne i Thulsa Doom. Det hviskes om vakker, nesten sakral korsang. Lydverket har dratt for å sjekke om det er hold i ryktene.

I tillegg i denne sendingen anbefaler Lydverket de beste platene som har kommet denne uken, og Mona B. Riise forteller deg hva som bør brukes og ikke minst kastes i musikkbransjen om dagen.

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer