Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. juli 2006 kl 22.10 Sporløst forsvunnet

Dobbelt opp for Danny og Martin

Danny Taylor må løse problemer både på jobb og privat. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Danny Taylor må løse problemer både på jobb og privat. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Agentene Danny og Martin har nok utfordringer allerede da de får et nytt oppdrag i fanget: En mann kalt George har hatt en heftig krangel med sin kone, forlatt frisørsalongen hvor hun jobber, tatt med seg dagens omsetning og forsvunnet.

FBI- etterforskerne vil undersøke frisørsalongen til Georges kone og gjør oppsiktsvekkende funn. På bakrommet i salongen finner de tydelige tegn på slagsmål – og en blodig tann. Mye tyder på at Georges kone, Martha, og parets arbeidsløse sønn vet mer enn de vil ut med om ektefellen og farens forsvinning.

Agentene vurderer også sjansen for at George kan ha blitt ranet på veien til banken. Men da de finner ut at George nylig mistet jobben og har en hemmelig venninne, begynner de å lure på om han rett og slett har forlatt byen på eget initiativ.

Samtidig har agentene Danny og Martin problemer av mer privat karakter. Danny vil unngå å bli involvert i livet til sin straffedømte bror som er ute på prøve, mens Martins nær forestående skytevåpentest frembringer mørke minner.

Tim Matheson, regissøren bak Presidenten (West Wing), har regissert kveldens episode.

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 18, sesong 2: Legacy
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: