Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. februar 2000 kl 10.15 Gudstjeneste i Vår Frue kirke, Trondheim

Gudstjeneste i Vår Frue kirke, Trondheim

NRK1 søndag 6. februar kl 10.15
Gudstjeneste i Vår Frue kirke, Trondheim

Fra middelalder til gateprester.

Høyreist og solid troner Vår Frue kirke øverst i Nordre gate i Trondheim sentrum. Den er byens eldste bevarte sognekirke og stammer fra ca. år 1150. I middelalderen ble den kalt \"Mariakirken den yngre\", og navnet bærer den med rette.

Maria, navnet borger for varme og omsorg, noe som fyller denne vakre kirken den dag i dag. Vår Frue menighet har nemlig åpnet kirken for Kirkens bymisjons arbeid for gatens folk.

Torsdagsmessen
Det begynte som varmestue. Hver lørdag ble kirken åpnet for den som trengte å varme frosne kropper. Men behovet viste seg å gjelde frosne sjeler også. Mange av dem som oppsøkte kirken, savnet et åndelig fellesskap. Noen ville ha nattverd. Derfor ble torsdagsmessen til. En gudstjeneste der både legemlig og åndelig føde står på menyen, fra suppe til nattverd. Det er denne gudstjenesten som åpner \"Februarkirken\" på NRK.

Messe for alle
Men Vår Frue kirke er ikke bare gateprester og Kirkens Bymisjon. Det er en levende menighet som ligger i Domkirkens prestegjeld, og derfor er det et nært samarbeidet med Nidarosdomens prester. Dette preger også gudstjenestetilbudet i februar, fra torsdagsmesse til musikkgudstjeneste, vanlig gudstjeneste og Taize-inspirert gudstjeneste. Foruten gateprestene Dag Aakre og Jon Henrik Gulbrandsen møter vi organist Harald Riise, res.kap.Tor Singsaas og kap. Kirsten Almås.

NRK1 søndag kl 10.15

Billedtekst:
Gateprestene Dag Aakre og Jon Henrik Gulbrandsen tenner lys for varme og omsorg når de
inviterer til torsdagsmesse i Vår Frue kirke i Trondheim.
(Foto: Helge Gudmundsen)


Egenprodusert gudstjeneste fra Trondheim
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling:
Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53