Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. mai 2000 kl 21.05 Dirty Harry

Dirty Harry (t)


NRK2 søndag 28. mai kl 21.05
Dirty Harry

Dirty Harry og \"Skorpionen\"

En psykotisk massemorder og pengeutpresser holder San Francisco i sitt jerngrep. Desperate politikere betaler tusenvis av dollar for å avverge hans terrorhandlinger. Men det er først når Harry Callahan tar opp jakten på \"Skorpionen\", at noe begynner å skje.

Fra et hustak sikter en snikskytter på sitt mål og trekker sakte av. En ung pike synker ned i svømmebassenget. Drapsmannen som kaller seg \"Skorpionen\", forlanger 100.000 dollar fra politiet, samtidig som han truer med å begå flere drap.

Harry Callahan (Clint Eastwood) i San Francisco-politiet blir rådet av løytnant Bressler (Harry Guardino) og byens borgermester (John Vernon) at de skal betale pengeutpresseren. Mot sin vilje får Harry tildelt en partner, Chico (Reni Santoni).

Jakten på snikskytteren
Et politihelikopter får øye på snikskytteren (Andy Robinson) idet han sikter seg inn på et annet offer. Men han kommer seg unna. Politiet oppdager imidlertid at en ung svart mann er blitt drept av snikskytteren. Harry har mistanke om at drapsmannen igjen vil oppsøke det samme distriktet. Derfor holder han og Chico politivakt på et hustak. De får øye på drapsmannen på et hustak et stykke borte og åpner ild. Han svarer med motild, og kommer seg unna - igjen.

Levende begravd
En annen beskjed fra snikskytteren forteller politiet at han har kidnappet en 14 år gammel pike, og at hun er levende begravd med bare litt oksygen til å holde seg i live en kort tid. Han er villig til å la henne dø hvis han ikke mottar 200.000 dollar i løsepenger. Harry går til båthavna for å overlevere løsepengene. Selv om han fikk streng beskjed om å holde seg unna, følger Chico etter med walkie-talkie - på avstand - mens Harry følger nøyaktige instrukser før han blir tilsnakket av snikskytteren i en park.

Snikskytteren, som er maskert, slår Harry i hodet og sparker ham. Samtidig opplyser han at han har tenkt å la jenta dø. Mens han holder på å ta knekken på Harry, dukker Chico fram fra buskene og blir skadet i skyteepisoden som følger. Harry makter å kjøre en springkniv inn i låret på drapsmannen, som rømmer fra stedet.

Kamp på liv og død
Men Harry klarer å oppspore legen på akuttsykehuset der drapsmannen har søkt hjelp for knivstikket, og får vite hvor drapsmannen holder til. Harry klarer å ta ham i det skjærende skarpe lyset midt på en forlatt lekeplass. Harry ikke bare skyter på mannen, men slår også den sårede i et forsøk på å få vite hvor den kidnappede piken befinner seg.

Og det er her Harry begår en feil. Statsadvokaten beskylder ham for å torturere en mistenkt, og for å nekte ham medisinsk behandling og advokathjelp. Det ender med at \"Skorpionen\" blir løslatt. Men Harry Callahan har ikke tenkt å la ham slippe så lett...


NRK2 søndag kl 21.05

Bilder
1. \"Skorpionen\" slår ned Harry Callahan når han kommer for å overlevere løsepenger for en 14 år gammel pike.

2. Clint Eastwood spiller politidetektiven Harry Callahan - også kalt \"Dirty Harry\".

3. Harry Callahan (Clint Eastwood) og partneren Chico (Reni Santo) har tatt oppstilling på et hustak for å spane på den psykotiske massemorderen som kaller seg \"Skorpionen\".

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1971)
Regi: Don Siegel
I rollene: Clint Eastwood, Harry Guardino, Reni Santoni, Andy Robinson, John Larch og John Vernon
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41