Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. oktober 2001 kl 22.00 V30: Patrulje Fox 2-2

På patrulje med FOX 2-2

Terje Syversen og Hanne Heggen på jobb i Oslos gater. (Foto: Cecilie Rego)
Terje Syversen og Hanne Heggen på jobb i Oslos gater. (Foto: Cecilie Rego)
Bare 5 prosent av alle anmeldelser Oslo politidistrikt får inn, handler om vold. Likevel viser statistikken at den grove volden samt trusler med kniv og skytevåpen i hovedstaden, har økt urovekkende det siste året. Gjerningsmenn og ofre blir stadig yngre. Oslopolitiet kommer oftere opp i situasjoner der de må bevæpne seg.

V30 fikk følge patrulje FOX 2-2 fra Grønland politistasjon på nattevakt for å se hvordan en helt vanlig sommerhelg fortoner seg i Oslos gater. V30 ble vitne til en ”blind vold”-episode hvor en uskyldig mann ble knivstukket på t-banen.

Det er politibetjent Hanne Heggen og politikonstabel Terje Syversen fra ordensavdelingen på Grønland politistasjon som kjører patrulje FOX 2-2. ”FOX” er kallesignalet på alle enhetene som opererer fra Grønland politistasjon.

Drastisk forverring
Hanne Heggen har jobbet i Oslopolitiet i 11 år. - Situasjonen har utviklet seg til det drastisk verre. Det er noe helt annet i dag enn den gangen jeg begynte i politiet. Bruken av kniv og skytevåpen har eksplodert, sier hun.

Heggen mener det er de utenlandske, kriminelle gjengene som er grunnen til den økte våpenbruken.

Terje Syversen er fersk i faget, og har jobbet bare et drøyt år etter at han var på Politihøyskolen. - Jeg mener at folk ikke har grunn til å føle seg utrygge på gata i Oslo. Veldig ofte har de som blir utsatt for vold, hatt et ord med i laget selv, mener han.

Om V30
Åtte onsdager fremover sender NRK en videreutvikling av forrige V30 som tok for seg noen av de store spørsmålene i livet, som identitet, kjærlighet og idealisme. I høst dreier det seg om den gode, personlige historie som har betydning på flere plan, og du møter vanlige mennesker som deg og meg. Med skjerpet blikk belyses temaer som voldsutviklingen i gatene, muligheten for å velge bort det ikke-perfekte ufødte liv, drømmen om det grønne økosamfunnet, narkotikapolitikk og lengsel etter sine røtter.


NRK Fakta
Egenprodusert dokumentar
Programansvarlig: Cecilie Rego
Prosjektleder: Chris Amble, 23 04 73 54
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Terje Syversen og Hanne Heggen på jobb i Oslos gater. (Foto: Cecilie Rego)

2. Terje Syversen og Hanne Heggen er klare for å møte utfordringene jobben som politi innebærer. (Foto: Cecilie Rego)