Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 27. september 2002 kl 21.45 Big Chief

Big Chiefs jubileumskonsert

Big Chiefs jubileumsplakat
Big Chiefs jubileumsplakat
I et redigert opptak av Big Chiefs 50-årsjubileumskonserter i Oslo Konserthus møter vi blant andre veteranene Eivind Solberg (trompet) og Bjørn Pedersen (kontrabass) – en konsert som også ble en hyllest til Louis Armstrong.

Det lengstlevende jazzbandet i landet er ikke bare eldst, i Big Chiefs tilfelle har det en helt sentral plass i norsk jazz. De to ovenfornevnte har vært med hele veien siden ”dåpen” 1. februar 1952 på Berg Skole i Oslo. De er æresborgere av New Orleans, har spilt måneder i sleng på Riverboat Club (Reperbahn, Hamburg) og turnert i hele verden. Big Chief var husorkester på Down Town Key Club i Oslo, spilte inn kjenningsmelodien til Olsenbanden osv., osv. Ellers teller orkestret i dag Harald Bergersen (klarinett, tenorsax), Ola Reitan (trombone), Arild Berger (piano), Bjørn Pedersen (kontrabass) og Olav Gustavsson (trommer).

En selvsagt gjest
Blant gjestene på scenen i jubileumskonserten er selvsagt bandets ubestridte leder, Jar-gutten og trombonisten Gerhard Aspheim. Etter 25 år abdiserte han og overlot ansvaret for Big Chiefs framtid til Eivind Solberg.

På jubileumskonsertene spilte Big Chief en avdeling som viser til bandets lange historie, med et repertoar preget av retrospektive tilbakeblikk. Andre avdeling er mer løssluppen, med gjestemusikere på scenen. Blant dem som lyste opp jubileumskonserten, er den amerikanske klarinettisten Joe Muryani (spilte en årrekke med Loius Armstrong), trombonisten Ulf Johansson Werre, trompetistene Theis Jensen (Danmark) og Bent Persson (Sverige).

Egenproduksjon
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Produksjonsleder: Marianne Vinje
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde/Big Chiefs jubileumsplakat