Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. januar kl 20.15 Optimistene

Travle dager


Til tross for at volleyballdamene Optimistene har spilt ball hver mandag i 40 år, har de aldri brydd seg stort om regler og teknikk. Når de nå skal oppleve sin første ordentlige kamp - og det mot de svenske herrene Krutgubbarna - er det mye som må forberedes: Alt fra å hekle rosetter til å få proff treningshjelp.

Det er travle dager for spillerne i andre episode av serien. Og dagene er ikke bare preget av idyll og medgang.

Eldbjørg (89) er ikke like begeistret for hekleblomstene på draktene. Hun forbinder dem med en gryteklut hun nettopp har kastet.

Goro (98) har fått vite at hun har fått brystkreft, og må ta sterke medisiner. Men dette stopper henne ikke fra å fortsette med volleyballen, og med litt proff hjelp får hun kanskje til og med dreis på serven?

Lillemor (88) har fått seg en skikkelig knekk etter flytteprosessen til det nye, moderne huset og må til sin fortvilelse stå over volleyballen. Men hun fortsetter å komme for å se på, og for å drikke kaffe etter treningen.

Gerd (82) har en utslitt og vond rygg, men for henne er trening selve livsnerven, så hun gir seg aldri.

Birgit (68) som har gått i bresjen for å avskaffe uvanen med å bokse ballen, blir mektig overrasket da hun får vite at det faktisk er lov å bokse. Et plaster på såret er at hun klarer å skaffe sponsoreffekter fra DNB, drikkeflasker og et tørkle – eller er det egentlig det..?

Om serien
NRK viser denne tredelte serien som tidligere har gått på kino. Vilje, vennskap og idrettsglede preger volleyball-laget Optimistene. Selv om man oppnår en høy alder, betyr ikke det at man ikke kan drive med idrett. Det er de 15 damene i Hamar et glitrende eksempel på! Men til tross for at de har spilt volleyball i 40 år, har de aldri spilt en kamp mot et annet lag. Ett av lagets medlemmer lanserte ideen om at de nå må prøve det. Men hvem kunne motspillerne være?

Etter å ha brukt både telefon og internett flittig, fikk damene kontakt med et herrelag i Sverige som kaller seg Krutgubbarna. De inviterte til kamp - i Sverige! Optimistene ble litt skremt av at herrene så så unge ut; den eldste er jo bare 90 år. Men, la gå!

Norsk dokumentar fra 2013
Episode 2:3
Produsent: Skofteland film
Pressekontakt: Sidsel Mundal, tlf 414 52 326
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 2304 7000