Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. januar 1999 kl 23.10 Lugnet - hjem og jobb blant skrot og skrap

Lugnet - hjem og jobb blant skrot og skr

NRK1 søndag 31. januar kl 23.10
Lugnet - hjem og jobb blant skrot og skrap

Den siste rest av en annen tid
Den siste rest av en annen tid, et Copacabana midt i Stockholm, må vike plassen for framskrittet. Høyblokker og velfriserte hageganger ligger på tegnebrettet. Raseringen av Stockholms og Sveriges siste brakkeby, Lugnet, har begynt.
Kveldens dokumentar fra Sveriges Television handler om Lugnet industriområde, som i årtier levde sitt eget liv, befolket med mennesker som bare passet inn akkurat der.
Lugnet var et reservat for såkalte vanskeligstilte, men her var det også et miljø for livskunstnere og bohemer.
Reporteren Thomas Lundström og fotografen Sven Åke Visen besøkte Lugnet for første gang i september 1997 med tanke på å lage en kortere reportasje. Men da de fikk høre at hele det særegne området med små grusveier uten gatelys og avløp skulle forsvinne fra overflaten, bestemte de seg for å sette søkelyset på det som skjer med det tradisjonsrike miljøet i en større dokumentar.

Små firmaer
På Lugnet var det rom for små firmaer, som sveiseren, kjøleskapsreparatøren, totaktsspesialisten, bilmekanikeren fra Chile med flere.
Men Lugnet er ikke bare et industriområde for småbedrifter. Her har det alltid bodd mennesker som ga området liv også etter at arbeiderne hadde gått for dagen. Lugnet representerer et miljø preget av toleranse og samhold. Med de nye reguleringsplanene føler beboerne at denne tryggheten i tilværelsen er truet.
NRK1 søndag kl 23.10

Dokumentar fra Sveriges Television
Ved Thomas Lundström og Sven Åke Visen
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23093464
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123