Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 3. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

På andre kjenner man seg selv

Dianne Wiest har fra før mottatt to Oscarpriser og har en sentral rolle som Pauls (Gabriel Byrne) veileder og terapeut.(Foto: HBO Enterprises)
Dianne Wiest har fra før mottatt to Oscarpriser og har en sentral rolle som Pauls (Gabriel Byrne) veileder og terapeut.(Foto: HBO Enterprises)
Paul er en respektert terapeut på vei mot en midtlivskrise. Når stresset fra jobben og familieproblemene hjemme blir for mye, oppsøker han selv en terapeut.

Hver fredag er det Paul selv som går i terapi hos den pensjonerte psykoanalytikeren, Gina, som han hadde som veileder for nærmere ti år siden. Paul er bekymret for om han klarer å være tålmodig og holde hodet klart i forhold til pasientene sine.

– Noen ganger sitter jeg og ønsker at jeg kunne låse døren og at de bare skal forsvinne. Hvis pasientene kunne lese tankene mine hadde de løpt for bare livet, forteller han. Men er det bare pasientene som er problemet?

Om serien
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper alle andre, bortsett fra seg selv. Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 X 9 uker, - som fluer på veggen, hos doktor Paul Weston. En omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul ta på seg et "kyskhetsbelte" for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham, - pluss nesten alle menn hun treffer.

På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap.

Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et alt for nært forhold til den mannlige treneren sin.

På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin gamle mentor, Gina. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen serien fikk i den amerikanske pressen var overveldende: - Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise mandag 6.juli. kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne og Dianne Wiest
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900