Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. oktober 2000 kl 20.00 Da Capo

Da Capo (ttv)


Sesongstart!
NRK1 tirsdag 10. oktober kl 20.00
Da Capo!

\"Da Capo!\" i nye omgivelser
\"Da Capo!\" går inn i sin tiende sesong, og har i så måte rekord i antall sendinger med samme programleder og samme orkester. Vidar Lønn-Arnesen rundet 60 år tidligere i sommer, men er fortsatt entusiastisk når det gjelder programinnhold og allsang. Dessuten kan Vidar love en viss forandring denne høsten. Oppussing og fornyelse er populært i norske hjem, og Da Capo-studio trenger også en ansiktsløftning.

- Da Capo! er et begrep, sier Vidar Lønn-Arnesen. - Alle vet hva det er, selv de som ikke føler at de er målgruppen. For øvrig har vi seere helt ned i sjuårsalderen, og oppover er det jo ingen grense!

Produksjonen av det populære programmet framstår denne høsten som mer moderne enn tidligere. Den nye scenografien gir både lyd og lys større muligheter.

- Da Capo-lyd er et begrep, sier Vidar Lønn-Arnesen, som ikke får rost det \"levende\" orkestret sitt nok.

Kveldens gjester
Blant kveldens gjester møter vi Hans Petter Hansen, den kjente platearbeideren fra Stavanger, som kan feire 25- årsjubileum som artist i år. Han synger sine klassikere \"Jeg kommer snart igjen\" og \"Una paloma blanca\". Disse to melodiene lå henholdsvis 29 og 16 uker på hitlistene. Hans Petter Hansen forteller at han først ble oppdaget av Jan Høiland, som i sin tur sendte båndet til Arne Bendiksen.

\"Da Capo!\" presenterer også seerne for en ny operettestjerne, Ann Mari Koppang, som skal synge fra \"Den glade enke\". Operetten av Franz Lehar er fra året 1905, og nettopp det året er det \"Da Capo\" tar for seg i kveld. Musikalsk betyr det blant annet at en av allsangene er \"Lambeth Walk\".

Høstens meny
Utover høsten kommer også Eyvind Solås på besøk. Solås er en mangfoldig herre som blant annet byr på den illsinte figuren \"Professoren\". Marianne Antonsen synger med sin herlige altstemme Anita Lindbloms \"Sånt ar livet\", og Ellen Nikolaysen gjenforenes med Audun Njerve. Begge to var med i \"Talent 70\", og mens Ellen har gjort karriere av sangen, jobber Audun i bank og synger country på fritiden.

Ellers dukker skuespilleren Anne Marie Ottersen opp og synger og prater om sin karriere. Dag Vågsås danser og forteller om Fred Astaire, og Anne Marie Kvien synger viser. Njål Sparbo framfører sang fra \"Carmen\", og Grynet Molvig kommer fra Sverige for å synge og fortelle om hva hun driver med akkurat nå.

Musikknøtt
Nytt denne høsten er en såkalt \"Musikknøtt\" for seerne, og publikum anmodes om å sende svaret inn på et prospektkort fra hjemstedet. En del av disse prospektkortene vil bli vist fram Lille Julaften.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Vidar Lønn-Arnesen lover fornyelse i \"Da Capo!\" denne sesongen. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Hans Petter Hansen, Ann Mari Koppang og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Ann Mari Koppang synger \"Enkevalsen\" med \"Da Capo\"s nye dekor som bakgrunn (Foto: Rune Lønn- Arnesen)