Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. desember 2001 kl 18.00 Prinsessen i Eventyrriket

Fler eventyr med Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise presenterer to nye eventyr i julen. Det første er
Prinsesse Märtha Louise presenterer to nye eventyr i julen. Det første er "De syv folene" som sendes 1. juledag på NRK1. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
- Vi gleder oss til å vise de to neste eventyrene med Prinsessen som forteller, hun er fantastisk dyktig, sier prosjektleder Grete Høien i NRK. 1. og 2. juledag får de minste seerne gleden av å høre ”De syv folene” og ”Per, Pål og Espen Askeladd”. Eventyrene er dramatisert med skuespillere og ballettdansere i rollene.

1. juledag sendes ”De syv folene”, og her er blant andre Kalle Øby og Kari Simonsen med som skuespillere. Kalle Øby spiller Kongen, mens Kari Simonsen spiller Kjerringa i skogen. Programmet ble hovedsakelig tatt opp på Kongsgården på Bygdøy, og kirken som prinsene gikk ut av før de ble til foler igjen, er Moen kapell på Brandbu.

I "Per, Pål og Espen Askeladd", som sendes 2. juledag medvirker barn fra Jorunn Kirkenærs Ballettskole. Programmet ble tatt opp i studio - på chroma-key, d.v.s. at barna beveger seg i illustrasjonene til Øyvind Torp.

All effektredigering er gjort av Jørgen Bjerke i NRK. Musikken er som vanlig av Kjetil Bjerkestrand, og filmingen er det Arne Borsheim som står for.


NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Programleder: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien, 90 59 24 92
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56, 90 15 82 12

Bilde
Prinsesse Märtha Louise presenterer to nye eventyr i julen. Det første er ”De syv folene” som sendes 1. juledag på NRK1. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)