Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. januar 2011 kl 20.15 Det første steget

Et steg i ny retning


I andre episode av "Det første steget" møter vi Elsa og Dag som går på samlivskurs for å forbedre forholdet sitt. Vi blir også kjent med Hild som bruker musikken for å komme seg videre etter et overgrep.

Elsa Braadland og Dag Rustad vil gjerne fortsette å være kjærester. I en travel hverdag med barn, hockey og jobb går det fort utover kommunikasjonen. For å få hjelp med forholdet drar de bort en helg på samlivskurs for å lære seg å bli bedre kjærester.

Hild Frøya Aaserud Stokke trodde aldri det skulle hende henne: Et uoppmerksomt øyeblikk, og hun ble et offer for dop-voldtekt. Flere år senere sliter hun fortsatt med ettervirkningene av overgrepet, men søker hun hjelp i musikken sin der hun får gi uttrykk for sine tanker.

Om serien
I denne dokumentarserien møter vi helt forskjellige mennesketyper som har ett felles mål: Å endelig gjøre noe de lenge har hatt lyst til, eller føler de burde ha gjort. Det dreier seg om både små og store ting, og uansett er det viktig for den det gjelder. De tar et steg i ny retning.

For noen er det livsnødvendig, for andre er det upraktisk å la være. For andre igjen er det rett og slett deilig å få det gjort.

"Et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for meg", er stikkord for serien hvor målet er å få folk hjemme i sofaen til også å reflektere over livene sine - og ta fatt.

Egenprodusert dokumentarserie i fem deler
Prosjektleder Cathrine Wik
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no , 815 65 900