Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. desember 2013 kl 21.05 Døden kommer til Pemberley

Fra klassiker til krim


Krimdronningen P.D. James har dristet seg til å skrive en fortsettelse av Jane Austens klassiske roman «Stolthet og fordom». Attpåtil har hun plassert et mordmysterium i 1800-tallsforfatterens romantiske univers.

«Døden kommer til Pemberley» tar opp tråden seks år etter at Elizabeth (Anna Maxwell Martin) og Fitzwilliam Darcy (Matthew Rhys) fikk hverandre. Paret lever lykkelig på godset sitt. De har fått to barn, og et tredje er på vei.

Men så skjer en dramatisk hendelse som truer alt de har kjært. Samme dag som ekteparets årlige ball finner sted, kommer Elizabeths yngre søster Lydia (Jenna Coleman) uanmeldt til godset. Skrikende forteller hun at mannen hennes har blitt myrdet.

Rykende fersk
Serien er i tre deler som sendes i romjula tre dager på rad fra 28. desember. Dette er en helt ny produksjon som sendes for første gang også på BBC denne julen.

Innspillingen er gjort på Chatworth House, et britisk slott som mange tv-seere vil kjenne igjen fra dokumentarserien «Et herskapelig liv» som gikk på NRK1 i sommer.

Britisk dramaserie i tre episoder
Basert på en roman av P.D. James
Produksjon: BBC (2013)
I rollene: Anna Maxwell Martin, Matthew Rhys, Jenna Coleman, Matthew Goode, Trevor Eve, Rebecca Front m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Tv-seerne kan kontakte NRKs Publikumsservice, 23 04 70 00