Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. juli 2002 kl 19.30 Veterinærene i Det ville vesten

Maritimt dyreliv i California

Norske Trude Mostue ser nærmere på dyrelivet i USA (Foto: Michael Massey, BBC)
Norske Trude Mostue ser nærmere på dyrelivet i USA (Foto: Michael Massey, BBC)
Trude og Steve reiser til den californiske kysten for å studere det rike dyrelivet under vann. I Santa Cruz opplever de nærkontakt med hvithai!

”Verstingen” blant haier ser fryktinngytende ut, men mange av historiene om hvithaien er basert på myter. Gjennom vitenskapelige undersøkelser vil forskerne avkrefte slike myter, og oppnå en bedre forståelse av rovfisken.

Etter møtet med hvithai reiser de to veterinærene videre til et redningssenter for havpattedyr i San Fransisco. The Marine Mammal Rescue Centre hjelper syke, skadede eller foreldreløse dyr. Målet er å kunne slippe dyrene ut i frihet igjen når de har blitt friske eller sterke nok til å klare seg på egen hånd. Her møter Trude og Steve blant annet elefantsel, som var utrydningstruet ved begynnelsen av forrige århundre.

Om serien
Trude Mostue og Steve Leonard fra ”Veterinærene i praksis” utforsker dyrelivet i Nord-Amerika. Fra sumpene i Florida til de snødekte fjellene i Montana, reiser de rundt på kontinentet for å møte forskjellige dyrearter og menneskene som jobber med dem. I løpet av reisen besøker de både nasjonalparker og dyrehager. Vi får se dyr i sitt naturlige miljø, men også langt mer eksotiske raser.

Britisk dokumentarserie fra 2002
Produksjon: BBC Worldwide
Originaltittel: Vets in the Wild West
Produsent: Michael Massey
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 72 36