Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. juni 2005 kl 19.55 Pakket og klart

Ponnieventyr i Afrikas fjell

Ponnien Brown Sugar bringer Anette Bovin opp i Lesothos fjell (Foto: Anette Bovin, SVT)
Ponnien Brown Sugar bringer Anette Bovin opp i Lesothos fjell (Foto: Anette Bovin, SVT)
Ponnien Brown Sugar frakter Anette Bovin opp i Lesothos fjell, landet som er omringet av Sør-Afrika. Det er kald vinter, og minusgradene er ikke langt unna, men det hindrer ikke Anette i å overnatte i en liten fjellandsby.

Brasil er blitt et alternativ å regne med i ferietilbudet, og da kanskje først og fremst Natal i nordøst. Mia Björkström har vært der for å se hva byen og omgivelsene har å by en solhungrig turist. Sand, sand, sand og så havet i øst. Men byen rommer så mye mer. En dagsutflukt med jeep ut på landsbygda er en reise både i tid og i rom. Hverdagen er enkel, og husene er ikke sjelden bygd av leire og pinner.

Den skotske vestkysten er stor kontrast til heten i Brasil. Reporteren Mats Carlsson får erfare at vannet på langt nær holder samme behagelige temperatur som i Sør-Amerika. Mats’ reise går langs Ytre Hebridene til den lille øya Barra, og på naboøya besøker han den fredfulle lille byen Eriskay, med bare 150 innbyggere. En spennende liten verden, der whisky naturligvis hører til livets goder.

Om serien
I sju programmer blir vi med forskjellige svenske guider rundt i verden. Reisemålene varierer fra iskald vinter i nord til tropisk sommer i sør. Guidene legger også vekt på å oppsøke lite kjente steder, og gir tips om severdigheter og aktiviteter på stedene de oppsøker.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78