Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 21. juli 2009 kl 20.50 Løveungen Christian

Venner for livet

John Rendall og Ace Berg elsket kjæledeggen sin og behandlet løveungen Christian som en stor stjerne. (Foto: BBC Worldwide)
John Rendall og Ace Berg elsket kjæledeggen sin og behandlet løveungen Christian som en stor stjerne. (Foto: BBC Worldwide)
I 2008 ble gjenforeningsvideoen mellom løven Christian og hans to redningsmenn lagt ut på YouTube. Den rørende videoen er blitt sett av over 50 millioner mennesker og i kveld får du se hele dokumentaren om løveungen Christian.

I 1969 så John Rendall og Ace Berg en liten løveunge i et trangt bur på Harrods i London, da luksusvarehuset fortsatt hadde en avdeling for eksotiske dyr. De to unge mennene falt pladask for det lille sjarmtrollet, kjøpte ham og døpte han Christian. I dag ville en slik handling ha skapt store protester, men i 1969 var dette langt mindre problematisk.

Fra byliv til savannen
Løveungen ble innlosjert i leiligheten i Kings Road, dro på piknik med sine eiere, svømte i den engelske kanalen og var fast gjest i baksetet på bilen. Men en løveunge er ikke løveunge for alltid, og snart ble Christian for stor. John og Ace skjønte at de ikke kunne beholde han, og tok han med til Kenya for å sette han fri.

Året etter dro de to mennene tilbake til savannen i Afrika for å hilse på deres tidligere kjæledegge. Mot alle odds ble det et lykkelig gjensyn mellom tre lekne gutter - som en gang levde bylivet i London.

Denne dokumentaren byr på eksklusive arkivklipp, og tar for seg det unike og hjertevarme eventyret bak en av tidenes mest populære YouTube-klipp. Filmen ble den mest sette dokumentaren på BBC i første kvartal av 2009.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentar
Originaltittel: A Lion Called Christian
Produsert av BBC Worldwide
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900