Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. september 2005 kl 23.25 Nattkino: En svale gjør en sommer

En byjente blir bondetuppe

Kan en byjente i trettiårene finne lykken på en geitefarm på landet? Sandrine er dataekspert med en god jobb i Paris. Men karrierevalget var mer foreldrenes enn hennes eget. Når sjansen til et liv på landet dukker opp, er saken klar.

Sandrine (Mathilde Seigner) går inn for å lære landbruk, og datakunnskapene hennes vil sikkert komme til nytte på landet også. Hun går inn for å kjøpe geitefarmen til den aldrende Adrien (Michel Serrault), som planlegger å trekke seg tilbake. Han vil imidlertid bo på gården et og et halvt år til for å sikre en smidig overtakelse av bruket. Men Sandrine synes Adrien er mer bitter enn takknemlig.

Han er slett ikke interessert i å vise henne til rette på gården, og holdningen hans er fiendtlig for å si det mildt. Men Sandrine gir ikke opp. Hun bruker sine datakunnskaper til å lage en egen webside for gården, og dette fører til et oppsving for geitosten og frukten gården produserer. Selv om Adrien er misunnelig på det hun får til, viser han henne også en gryende respekt.

Når Adrien blir alvorlig syk, og neppe lever ut tiden han har på gården, begynner han å åpne seg for Sandrine og innlemmer henne i alt han vet om gården. Forholdet mellom dem blir etter hvert basert på beundring og tillit.

Fransk drama (2001)
Originaltittel: "Une hirondelle a fait le printemps"
Med Michel Serrault, Mathilde Seigner, Jean-Paul Roussillon, Frederic Pierrot, Marc Berman
Regi: Christian Carion
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78