Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. mars 2000 kl 20.10 Kulturekko

Kulturekko

NRK2 fredag 24. mars kl 20.10
Kulturekko (6:13)

Dødens alvor på Den Nationale Scene

Å ta sitt eget liv - er det noen gang en løsning? - Nei, insisterer Kari Dyregrov ved Senter for Krisepsykologi etter å ha sett \"Glass\" ved Den Nationale Scene i Bergen. Teatersjef Bentein Baardson er ansvarlig for stykket der hovedpersonen forteller hvorfor hun velger å avslutte livet.

500 nordmenn begår selvmord hvert år. - Jeg vil sette i gang en debatt om dette fortvilte problemet, men kunsten skal ikke moralisere, sier Baardson.

Arkitektoniske visjoner
Arkitekttegninger kan være vanskelige å forstå for menigmann. Det gjelder selvfølgelig spesielt for store og kompliserte bygg som det nye hovedkvarteret til Telenor på Fornebu. Når bygget står ferdig har arkitektene laget 5000 tegninger, så bare omfanget gjør det komplisert å følge prosessen. Telenor har imidlertid utviklet et nytt verktøy som gjør det mulig for publikum - og politikere - å gå inn i rommet og se seg rundt lenge før det er ferdig. Kulturekko har besøkt \"visjonariet\" til Telenor.

Omstridt hederspris
Oscar-utdelingen i fjor ble en skandale da Elia Kazan fikk hedersprisen. Regisssøren bak blant annet \"Øst for Eden\" tilhørte angiversiden under McCarthyismen og deltok aktivt i svartelistningen av kolleger i Hollywood. I år har sterke stemmer forlangt en unnskyldning til de svartelistede under prisutdelingen på søndag.

Litteraturpriser
Dag Solstad fikk Litteraturkritikerprisen for sin roman \"T. Singer\". Kulturekko ser nærmere på litteraturprisene.

Kulturekko - hver fredag
Kulturekko, som sendes hver fredag i NRK2, lages av en redaksjon i Oslo ledet av Bo Brekke og med Arne Berg som programleder. Men Kulturekko skal gi gjenlyd over hele landet. Derfor har redaksjonen alliert seg med kulturjournalister ved NRKs distriktskontorer i Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand. I hvert program dukker det opp en aktuell gjest som skal utdype eller kommentere en av reportasjene. Av andre innslag kan nevnes \"Ukens Globoid\" - som er en meningsytring, og \"Ukens tre på topp\" - tre \"godbiter\" fra kulturens rikholdige skattekiste.

- Kulturekko skal holde seerne oppdatert på ukas kulturnyheter. Men vi stopper ikke der.
Vår ambisjon er gjennom aktuelle reportasjer og intervjuer å sette begivenhetene inn i en samfunnsmessig sammenheng, sier prosjektleder Bo Brekke.

Om programlederen
Programlederen Arne Berg (40) er et nytt ansikt for tv-seerne, men han har vært journalist hele sitt voksne liv. Han kommer til Kulturekko fra NRK P2 hvor han har arbeidet i Midt i Musikken, Jungeltelegrafen og Halvbror til Reven med ikkevestlig musikk som spesialfelt. Men hans første mediejobb var i RadiOrakel. Han var også en kort tid i nærradioen Radio City. Arne Berg har lang fartstid som medarbeider i musikkavisa Puls - også her med ikkevestlig musikk som spesialfelt.

NRK2 fredag kl 20.10

Ukentlig kulturmagasin
Prosjektleder: Bo Brekke
Programleder: Arne Berg
På Internett:

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41